GENÇER; "AYVALIK'TA SEVGİ KAZANDI, SİZ KAZANDINIZ"

GENÇER;

Ayvalık`ta yüzde 37.2'lik bir oranla oyların 15 bin 267'sini alan CHP'li Rahmi Gençer, Ayvalık'ın yeni belediye başkanı olarak sandıktan çıktı.

30 Mart Yerel seçimlerinin Ayvalık’ta galibi olarak çıkan Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediye başkan adayı Rahmi Gençer, seçilmesinin kesinleşmesinin ardından Ayvalık Cumhuriyet Meydanında bir teşekkür konuşması yaptı.

Cumhuriyet Meydanını doyduran kalabalığa hitap eden CHP’li Gençer, “Ayvalık’ta sevgi kazandı, siz kazandınız” dedi.

Bir hayli çekişmeli geçen seçimlerde resmi olmayan sonuçlara yüzde 37.2’lik bir oranla oyların 15 bin 267’sini alan CHP’li Rahmi Gençer, Ayvalık’ın yeni belediye başkanı olarak sandıktan çıktı.

En yakın rakibi MHP’nin adayına 3 bin 705 oy farkı ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin üçüncü dönemde Ayvalık’ta iktidarını sürdüren Rahmi Gençer’in telefonları tebrik etmek için arayanlar nedeniyle adeta kilitlendi.

Rahmi Gençer’in belediye başkanlığının kesinleşmesiyle Ayvalık sokakları adeta panayır alanına döndü. Uzun araç konvoyları yapan partililer ilçenin cadde ve sokaklarında zafer turu attılar. Havai fişeklerin atıldığı Ayvalık sokaklarını ateş ve ışık şelaleleri aydınlattı. Davulların gecenin ilerleyen saatlerine kadar çaldığı Ayvalık’ta CHP’liler kazanılan zaferin coşkusunu yaşadılar.

Sonuçların netleşmeye başlamasıyla kazandığı kesinleşen Gençer, Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda kendisine sevgi gösterilerinde bulunan binlerce kişiye bir teşekkür konuşması yapan Ayvalık’ın Cumhuriyet Halk Partili yeni Belediye Başkanı Rahmi Gençer şunları söyledi;

“Canlarım, hemşerilerim, kardeşlerim, sevgili Ayvalıklılar;

Sevinç göz gözyaşları içinde birlikte başardığımız bu büyük zaferi sizlerle paylaşmaktan onur duyuyorum.

Sizlerin başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Verdiğiniz destek ve güveniniz için şükranlarımı sunuyorum. Ayvalık’ta sevgi kazandı. siz kazandınız…. Çok çekişmeli, seviyeli ve renkli geçen bu seçim maratonunun galibi tüm Ayvalık olmuştur. Şahsım ve ekibim, yarından itibaren bana oy versin vermesin tüm Ayvalıklıların emrinde olacaktır. CHP bayrağı tüm Ayvalıklıları kucaklayacak kadar büyük, sevgisi bol ve sıcaktır. Herkesi ama herkesi bu günden itibaren kendi belediyelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız… Bu saygın yarışta birlikte olduğumuz tüm değerli başkan adaylarımıza gösterdikleri centilmenlik için teşekkürlerimi sunuyorum…. Sizleri çok seviyorum… Sizlere layık olabilmek için çok ama çok çalışacağız… Bir kez daha bana ve ekibime gösterdiğiniz yakın ilgi ve güven için başta CHP ailem olmak üzere tüm Ayvalık halkına kalpten sevgilerimi ve teşekkürlerimi sunarım” .

MECLİS ÜYELİĞİ DAĞILIMI

Cumhuriyet Halk Partisi Ayvalık Belediyesinde üçü kontenjan toplam 14 sandalye alırken, en yakın rakibi MHP 7, Ak Parti 3, DSP ile 1 kişiyle temsil edilecek.

Ayvalık Belediyesi’nin 25 kişilik meclisi şu isimlerden oluştu; Nusret Taşan )CHP), Ufuk Ova (CHP), Nilay Toprak (CHP), Mehmet Ali Yalçıntaş (CHP),Ahmet Erkal (CHP), Hüseyin Barış (CHP), Dilek Saracoğlu (CHP), Fahri Güren (CHP), Murat İbrahim (CHP), Salman Kayran (CHP), Şakir Sakarya (CHP), Gökay Bacan (CHP), Mehmet Ali Tuncer (CHP), Aydın Derinova (CHP), Firdes Türkyılmaz (MHP), Muhittin Tüfekçi (MHP), Şeref Akın (MHP), Halil Gür (MHP), Necip Arif Tünek (MHP), Merih Arslan (MHP), Ufuk Turan (MHP), Ali Gür (AKP), Kamil Volkan Evren (AKP), Sinan Oğuz Başkurt (AKP) ve Özge Toygar (DSP)



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı